Løbestilsanalyse

Hvem udfører løbestilsanalyse ?

Hos Nørrebro Fysioterapi og træningscenter tilbyder vi en detaljeret fysioterapeutisk løbestilsanalyse. Denne foretages af vores to passionerede løbe fysser Hugo og Andreas. De har begge mange års erfaring med løb, samt en dyb forståelse af løbets biomekanik, løbeteknik, træningsplanlægning, løbesko og skadesforebyggende træning. Du bliver derfor mødt af en fysioterapeut som har et trænet blik i at se kroppen i løb og som ved hvilke løbetekniske parametre der kan skrues på, for at du får mere ud af dit løb og kan løbe mere skånsomt og skadesfrit. Derudover fanger deres blik, hvilke dele af din krop som bør have mere styrke, stabilitet eller mobilitet. Løbestilsanalysen er derfor en unik mulighed for at få et individualiseret dybdegående indblik i dit eget løb samt eventuel teknisk korrektion og skadesforebyggende træning.

Hvem henvender løbestilsanalysen sig til ?

Løbestilsanalysen er ikke kun for eliteløberen eller supermotionisten som træner til marathon. Kan du kende dig selv i et af nedenstående tilfælde er vores fysioterapeutiske løbestilsanalyse oplagt:

 • Du løber ikke endnu, men gerne vil i gang og som ønsker de bedste forudsætninger for at undgå skader.
 • Du oplever smerter hver gang du skal ud at løbe og føler du har prøvet alt, herunder køb af nye løbesko, styrketræning, akupunktur, fysioterapi osv.
 • Du har været skadet og vil gerne i gang igen med løb, men ved ikke hvordan det skal gribes an for at du undgår smerter/nye skader
 • Du vil gerne optimere dit løb så du kan drømme endnu større, måske om et marathon, et ultraløb, triathlon.
 • Du vil gerne have et større indblik i din krop i forbindelse med løb
 • Du løber og vil gerne forebygge potentielle skader.

Hvad indeholder løbestilsanalysen mere konkret ?

 • Indledende samtale, herunder mål og skadeshistorik
 • Fysioterapeuten tester dig på gulvet med fokus på din balance, stabilitet og styrke
 • Du kommer herefter op på løbebåndet i dine nuværende løbesko og vi får efterfølgende en snak om dine sko i forhold til dig og din løbeprofil. Eventuelt med forslag til dine fremtidige sko.
 • Herefter gennemgår vi en detaljeret analyse af hele din krop fra forskellige vinkler imens du løber. Efterfølgende gennemgår vi sammen de fund som fysioterapeuten har fundet samt hvilken betydning disse kan have.
 • Såfremt der er behov for det, korrigerer vi dit løb teknisk i forsøget på at gøre det mere skånsomt, mere effektivt og mindre smertepåførende.
 • Til sidst samler vi op og du får relevante øvelser og løbetekniske opmærksomhedspunkter med.

Den fysioterapeutiske løbestilsanalyse må derfor ikke forveksles med den du får foretaget i forbindelse med køb af sko i den lokale løbebutik. Hos os får du en analyse af hele din krop led for led i alle planer under løb. 

Hvad skal jeg medbringe på selve dagen ?

På selve dagen skal du medbringe alle de løbesko du benytter. Derudover gerne tætsiddende tøj i form af tights og en tætsiddende overdel. Ejer du ikke dette eller føler dig ukomfortabel, tager du blot noget tøj med som du normalt løber i.

Hvor lang tid tager løbestilsanalysen ?

Den fysioterapeutiske løbestilsanalyse tager 1 time

Hvad er prisen ?

Pris: 750,-

Obs: løbestilsanalysen er ikke dækket af den offentlige sygesikring, så prisen er den samme uanset om du har henvisning fra lægen eller ej.

Hvordan booker jeg tid til en fysioterapeutisk løbestilsanalyse ?

Du ringer ind til klinikken, herefter vil en af vores dygtige sekretærer sørge for at du bliver kontaktet af enten Hugo eller Andreas. Sammen vil i så få booket en tid.
Eller book online her: