GynObs Fysioterapi

Har du problemer der stammer fra din bækkenbund, kernemuskulatur eller dit bækken?  Så er GynObs Fysioterapi det rette for dig. 

Fysioterapeut Lovisa Nilsson er uddannet i GynObs (Gynækologisk Obstetrisk) specialet hos Dansk selskab for urologi, obstetrik og gynækologi og behandler din problematik med fokus på trygge rammer, god kommunikation og en holistisk tilgang.

Er du usikker på om du ville have gavn af et gynobs forløb?
Kan du svare ja til nogle af nedenstående spørgsmål, tilbyder vi en kort gratis telefonkonsultation.

 • Oplever du problemer med inkontinens?
 • Oplever du smerter i underlivet?
 • Oplever du gener under din graviditet?
 • Har du svært ved at genkende din krop efter graviditet og fødsel?

Udfyld formularen og skriv hvornår du bedst kan træffes og vi vender tilbage hurtigst muligt. Under “besked til os” skriv ligeledes “Gynobs telefonkonsultation.”

(Vil du bare gerne igang hurtigst muligt? Så kan du nemt og bekvemt booke din førstegangsundersøgelse online nederst på denne side.)


Klientudtalelser:

“Jeg har altid synes, at gynækologiske undersøgelser er ubehagelige. Men hos Lovisa var det en meget tryg oplevelse, hvor jeg har lært mere om hvordan min bækkenbund fungerer. /Mette 32”

“Jeg er, uden held, blevet undersøgt mange gange for at finde ud af hvor mine smerter i hofte og lår kom fra. Efter en grundig undersøgelse hos Lovisa, har vi fundet ud af at smerterne kommer fra mit bækken og jeg er allerede i bedring. /Christine 44”

“Jeg har mange smerter i mit underliv og har haft ubehagelige oplevelser hos læger og gynækologer tidligere, hvor der ikke blevet lyttet eller tage hensyn til mine smerter. Hos Lovisa følte jeg at jeg var i kontrol over undersøgelsen og at hun hele tiden var opmærksom på hvordan jeg oplevede undersøgelsen. /Amanda 23”

“Jeg har altid troet at jeg var for slap i bækkenbunden og at jeg tissede i bukserne på grund af det. Nu har jeg lært at jeg faktisk var overspændt i bækkenbunden og vi arbejder med afspænding og vejrtrækning, nu oplever jeg mindre tyngdefornemmelse og inkontinens. /Emilie 35”

Inkontinens:  

Inkontinens kan opstå når som helst i livet, både hos unge og ældre og hos alle køn. Urininkontinens, analinkontinens eller uønsket flatus (prutter) kan være meget invaliderende i hverdagen, og mange taler ikke om det, da man synes det er pinligt. Fysioterapeut Lovisa Nilsson med speciale i bækkenbunden og kvindesundhed er uddannet i at undersøge bækkenbundens funktion og kan guide dig til et mere kontinent liv med øget livskvalitet. Du får redskaber til at håndtere dine gener som er tilpasset dig som individ. Bækkenbundstræning kan indeholde knibeøvelser, afspændningsøvelser eller teknikker til at tømme blæren bedre.

Efterfødselskontrol:  

Er du klar til at komme tilbage til en mere aktiv hverdag eller træning, uanset dit tidligere udgangspunkt, men er usikker på hvad kroppen kan holde til efter din graviditet?

Måske har du døjet med bækkenrelaterede smerter (bækkenløsning) under din graviditet eller gener i form af inkontinens. En efterfødselskontrol udføres som tidligst efter at blødningen efter fødslen er stoppet, men det kan også være flere år efter din fødsel, hvis du stadig oplever gener eller er usikker på funktionen i din bækkenbund og mavemuskulatur. Udover at kunne mærke om du har knibefunktion i bækkenbunden, undersøges kvaliteten af din funktion. Hvor hurtigt kan du knibe, hvor længe kan du knibe, kan du slappe af eller er det nogle varige skader efter fødslen. Der undersøges også om du har delte mavemuskler og funktionen af din kernemuskulatur. Disse undersøgelser er vigtige for at undgå urinlækage, tyngdefornemmelse, oppustet mave samt gener fra ryg eller bækken.

Gennem en forståelse for bækkenbundens og kernens funktion, kan du få det bedste ud af din hverdag og din træning. Du får skræddersyede øvelser, så du på bedste mulige måde kan komme tilbage til den aktivitet du ønsker.

Graviditet 

Måske har du fået at vide, at du har bækkenløsning under din graviditet. Bækkenløsning er et ord vi er gået væk fra og vi taler om bækkenrelaterede smerter, da forskningen viser, at kvinder der oplever gener fra sit bækken ikke har en større mængde af hormonet relaxin i kroppen under graviditeten, end kvinder der ikke oplever smerter. Bækkenet er den mest stabile struktur i kroppen, selv under en graviditet hvor bækkenet skal kunne give sig lidt mere end normalt. Det kan stadig give mange gener under graviditeten og det kan føles rart at blive guidet i hvordan man kan vedligeholde så meget funktion som muligt i hverdagen.

Nice to know 

 • 8 ud af 10 lærer at knibe på den rigtige måde ved ydre feedback fra en gynobs fysioterapeut eller gynækolog.
 • Din bækkenbund består af muskler som, uanset om de er for stramme eller for slappe, kan trænes for at forbedre deres funktion.
 • Gravide kvinder løber 62% mindre risiko for urininkontinens under graviditeten og 27% mindre risiko efter fødslen hvis de har lavet knibeøvelser under graviditeten.
 • Ud af dem der modtager relevant undersøgelse og genoptræning af sin bækkenbund bliver 56% helbredt og 74% oplever en forbedring af sine gener.

Priser 

Førstegangskonsultation – 950kr
Opfølgende behandling – 750kr

Ved udeblivelse eller for sent afbud vil der bliver opkrævet et gebyr sv.t. prisen for den konsultation du har booket.

Book online her:

Holdtræning

De hold vi tilbyder der passer dig med bækkenrelaterede gener er vores FysioPilates hold. På holdene kan du bruge henvisningen fra din læge.

Tidspunkterne er:

 • Mandag 9.00 (Lovisa)
 • Onsdag 9.00 (Ciara)
 • Torsdag 9.00 (Jessica)