Knæskinner

Hos Nørrebro Fysioterapi har vi et bredt udvalg af knæskinner og knæbandager til efter eksempelvis ledbåndsskader / ligamentskader. F.eks. såsom korsbånd (ACL / PCL), sideledbånd (MCL / LCL), menisk, brusk, slidgigt eller muskelskader. Knæskinner og knæbandager kan være løsningen på smerter eller manglende stabilitet i dit knæ. 

En knæskinne er en god løsning, hvis du oplever smerter, instabilitet, løshed eller begrænsninger ved aktivitet 

Ofte når man skal tilbage til sport, efter en omfattende knæ skade, vil der være større sandsynlighed for at skaden sker igen. Der er typisk en struktur i knæet, som er svækket. Et godt individuelt tilrettelagt genoptræningsforløb er en nødvendhed, men ofte er man mere sikker med end Donjoy skinne / ortose der er tilpasset netop dit knæ. Med en Donjoy knæskinne er der langt mindre sandsynlighed for et vrid i knæet, at knæet kommer i en yderstilling det ikke kan holde til. Dermed undgår man en ny skade.

Vi ser mange tilfredse patienter med omfattende knæskader, som får tilpasset knæskinner. Ofte er det folk der skal på ski. En knæskinne holder længe og kan bruges i mange situationer, så du trygt kan vende tilbage til en aktiv hverdag eller ferie.

Hvis knæet ikke har kraftig mekanisk instabilitet, men derimod en overbelastningsskade eller slidgigt, vil det ofte være hensigtsmæssigt med knæstøtte i form af en knæbandage. Knæbandager holder ikke knæet lige så fast, som en knæskinne, men tilføjer støtte og stabilitet, til når muskulaturen bliver træt, hvilket ofte er problemet med ovennævnte skader. Vores knæ støttebind, findes med forskellig grad af stabilitet, og kan bruges til hverdag, samt i sports situationer.  Derudover virker vores knæstøttebind kraftigt smerte lindrende. I kombination med et individuelt træningsprogram, er dette en effektiv måde, at komme ovennævnte skade til livs.

Slidgigt?

Ved slidgigtsproblematikker er det normalt at have smerter om natten, og ved igangsætning. Et støttebind vil kunne afhjælpe smerter i knæet. Dette ved at støtte knæet, hjælpe med at fjerne led væske og dermed hjælpe det til at bevæge sig uden om smertegivende bevægelser.

Hvis slidgigten er meget fremskreden, vil en specialtilpasset knæ skinne kunne afhjælpe, og i kraftigere grad, skubbe knæleddet i en retning væk fra den smertefulde stilling.   

Har du fået konstateret slidgigt i knæet, er der stadig noget du kan gøre for at opretholde et aktivt liv. Du kan læse mere om behandlingsformer for slidgigt på Gigtforeningen. 

De tiltag der virker bedst og som vi anbefaler i fysioterapi klinikken er: 

  • Vægttab (Hvis man er overvægtig) 
  • Styrketræning, (Relevant og korrekt styrketræning gælder for alle) 
  • Knæbandage/knæskinne (Vurderet individuelt af en fysioterapeutisk produktspecialist i bandager og knæskinner) 

Her er eksempler på bandager og knæskinner som afhjælper slidgigt 

Hvad koster en knæskinne / knæbandage? 

Der findes bandager og skinner i alle prisklasser, vi har valgt kun at forhandle produkter vi kan stå indenfor og som vi selv ville gå med. Vores knæbandager starter ved 750,- for en rigtig god ”all round” knæbandage og slutter ved 10.700, – for vores specialfremstillet knæskinne ”Defiance” som produceret og støbes specifik på dine personlige mål, som kun du passer, til gængæld garanterer vi også at du passer den 100% perfekt. 
Derudover har vi knæbandager og knæskinner til alle behov og i alle prisklasser herimellem. Se et uddrag herunder og få en fornemmelse af hvad vi vejleder i. 

Vi er udvalgt samarbejdspartner med Donjoy, som leverer markedet bedste knæskinner.  

Vi er udvalgte samarbejdspartnere med Bauerfeind, som levere markedets bedste knæbandager.  

En konsultation hos én af vores specialister koster 375kr

Kontakt os på 35814800 eller på mail: info@noerrebrofysioterapi.dk